Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Google Maps és matematika feladatsor

2009.11.08

Hát ezen bizony nagyon meglepődtem. Már régóta használom a Google térképének szolgáltatását, s elég kreatívnak is tartom magam, azonban eszembe sem jutott, hogy a maps-et matematikai feladatsor összeállítására is fel lehet használni. A linket teljesen véletlenül találtam a Twitter segítségével. A küldője Chris, aki matematika szakos tanár és leírás szerint is "Bio dad, hubby, maths teacher, probably in that order. Big fan of my SmartBoard"

Kép

Az ötlet lényege, melyre elmondása szerint is tombarrett inspirálta, hogy a google maps szolgáltatásához nem helyszíneket rögzítünk, illetve azt is, hanem matematikai feladatokat. (Kattintsunk a szolgáltatás logójára és odatalálhatunk a feladatsorhoz!)

Google maps és a matematikai feladatsor

  Egy feladat szövegét hozzárendelte a helyszínhez.

 1. feladat - Szöveges feladat térkép segítségével történő matematikai megoldása

A feladatsor nem hosszú a diák nem kedvetlenedik el, illetve részleteiben is feladható, interneten elérhető, mások által használható. A feladatsor:

A feladatsor

Azért osztottam meg, hátha valamelyik magyar nyelvű matematika szakos tanár is inspirálódik! ;) Ha igen, szeretettel várjuk a linket s boldogan megosztjuk, hogy mások is használhassák!