Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beszámoló - Educatió kiállításról

2010.01.24

Egy másik konferencia időbeli egybeesése miatt csak szombat délután tudtam kimenni a konferenciára. Azt tapasztaltam, hogy szinte továbbtanulási konferencia lett. Pedagógusok kevesen voltak kint, inkább középiskolás diákok, esetleg szüleikkel. Valószínűleg ez pénteken másképp lehetett, de táblaforgalmazót, aki bemutatta volna a pedagógusoknak a tábláját mindösszesenhármat láttam. Így róluk fogok beszámolni. :)

A három táblatípus: mimio, CleverBoard, SMART. Ez utóbbi két standon pedagógusok segítettek bemutatni,hogy mit is tud az interatív táblájuk, milyen újdonságaik vannak, ez mindig hasznosnak bizonyul, javaslom legközelebb a mimio cégnek is.

Kezdem a CleverBoarddal. Jó ötlet volt, hogy interaktív táblát lehetett nyerni náluk. Az új Lynx szoftver tudását is érdemes volt megnézni.

Kép

Cleverclik szavazás elég jól sikerült. A hagyományos kvízszerű kérdéseken túl volt egy matematikai jellegű bemutató is. No az egy külön cikket érdemel.

Szavazás a CleverBoard táblájánál a CleverClick feleltető rendszerrel

Meggyőző volt, amit bemutattak.

A SMART standjánál is nagy volt a tolongás. Bemutatkozott a dokumentum kamera, az asztal, a tábla, a szavazóegység, minden, ami érdekes lehet az oktatásban, abba bepillantást nyerhettünk.

A nagy kedvenc a SMART asztala volt. Mint a fotón is láthatjuk, a használatát megtanulni gyerekjáték. :)

Nekem az tetszett benne nagyon, hogy együttműködik a dokumentumkamerájukkal!

SMART asztal

Senteo szavazás

Kép

Elég sokan kipróbálták, de most is szeretném felhívni a feladatsor összeállítóinak figyelmét, illetve a pedagógusok figyelmét, hogy ez mérésmetodikailag nem helyes.

Kérdés: A félautomata defibrillátor csak kamrafibrillációnál engedélyezi a sokkot.

Válasz lehetősége: igen, nem.

Ha ezt így kérdezi a pedagógus SOHA nem fogja megtudni, hogy ki az aki igazán tudja, vagy nem tudja s ki az akinek fogalma sincs, csak tippelt és jó napja van. vagy épp rossz 50% az esélyem, hogy eltalálom, s nem kapom meg azt a lehetőséget, hogy elmondjam, nem tudom.

Helyesen tehát a válaszok lehetősége ennél az állításnál: igen, nem, nem tudom.

A szavazóegységek vagy feleltetőrendszerek használata nemcsak egy technikai eszköztanulás. Itt is a pedagógiának kell először is érvényesülni.

A Senteo jó eszköz lehet, ha jól állítjuk össze kérdéseinket!

A digitális anyagokat forgalmazók közül kint voltak, akiket én láttam: Cartografia, Digitalistananyag.hu, Nemzeti Tankönyvkiadó, Műszaki Kiadó...

A Educatio komoly bemutatókkal képviseltette magát, interaktív táblákkal, szavazóegységekkel, jeltolmáccsal, SNI bemutatóval, kipróbálható volt a fejegér, robotokat láthattunk, igazán érdemes volt meglátogatni a standjukat. A képen Főző Attila bemutatója látható éppen.

Educatio - Sulinet - Főző Attila

A Modern Iskola standján kipróbálható volt a Microsoft asztala, de több ClassMatePC is egybe volt kötve, hogy kipróbálható legyen, mit tudnak ezek az eszközök.

 

Szóval volt mit nézni a továbbtanulásban nem érintett pedagógusnak is. De az is érdekes volt, hogy az összes intézmény egyszerre képviseltette magát, így talán könnyebbé vált az összehasonlíthatóságuk. Jövőre őket is megnézem, érdemes időnként az ilyen irányú tudását is felfrissíteni az embernek. :)

Reméljük, a jövő évi kiállításon több táblaforgalmazó és több pedagógus megjelenik. Lehet lehetne tartani egy plusz szakmai napot, vagy délutánt, amikor csak pedagógusok jöhetnének be kiállítást látogatni. Azt hiszem lenne mit mondanunk egymásnak!

További fényképek a kiállításról: http://picasaweb.google.com/andreabedo/Educatio2010#

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.