Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségek - interaktívan

Cikkek

Interaktív Pedagógusnap

2010.05.13

Június első vasárnapja Pedagógusnap. Hogy hogy kerül mindez egy interaktív táblákkal foglalkozó módszertani lapra? Hát bizony úgy, hogy a Facebook közössége eg yinteraktív táblákat forgalmazó cég szponzorálásával kifejezi köszönetét a pedagógusoknak, azért a mindennapi munkáért, amiért általában nincs köszönet, mert az természetes. A kezdeményezés kiváló, s pedagógusként is sokat lehet tanulni abból, hogy mit köszönnek meg a Facebookon és miért mondanak köszönetet.

Kezdetnek a napra szeretnénk egy idézetes gyűjteményt bemutatni, ahonnan ez az idézet is származik:

"A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál." - William Arthur Wardt

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Közösségek - interaktívan | Hozzászólások: 1

Facebook - irány a közösségi média

2010.04.05

Már oly mértékben elterjedt a Facebook használata Magyarországon, hogy minket sem kerülhetett el, hogy létrehozzuk az interaktív táblának a rajongói oldalát. Nem kifejezetten módszertani oldalként szeretnénk működtetni, hanem inkább...

Interaktív tábla a Facebook-on

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Közösségek - interaktívan | Hozzászólások: 0

Interaktív tábla a Twitteren!

2010.01.24

Kezdik felfedezni a Twitter hasznosságát a magyar látogatók is. No nem arra gondolok, amikor, valaki a 140 karakteres üzenet lehetőségét arra használja, hogy megírja, mit reggelizett, hiszen ez érdektelen. Azonban a Twitteren nagyon sok szakmai csiripelő is van, érdemes hát körülnézni, illetve megnézni, mit is tudunk mi pedagógusok kezdeni ezzel az alkalmazással. Azt is megmondom, nem egyszerű, először meg kell érteni ennek az alkalmazásnak a logikáját, különben elveszünk a ránk zúduló információ rengetegben.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Közösségek - interaktívan | Hozzászólások: 0

E-tanárikar - új tanári közösségi weboldal

2008.04.07

Az interaktív táblák, és az interaktív tananyagok elterjedését szolgálja Magyarországon Műszaki Kiadó weboldala, az E-tanárikar, melynek már most több, mint 1000 tagja van.

 

A regisztrálás nem nehéz, amennyiben érdeklődik az ilyen közösségek iránt, szeretne megosztani, illetve megosztott anyagokhoz hozzáférni, értesülni az újdonságokról, regisztráljon a webhelyen. A következő képre kattintva eljut az E-tanárikar honlapjáig:

 

 

Módszertanról szóló közösségek

2007.11.10

Két közösséget hoztam létre, az egyik nyílt, a másik zárt közösség.

Nyílt: az interaktív táblák iránt érdeklődőknek ad lehetőséget a közös beszélgetésre, eszmecserére.

Zárt: Az interaktív tábla módszertana iránt érdeklődőknek, az elszigetelt iskolák adott témában történő kommunikációjának segítésére létrejött csoport.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Közösségek - interaktívan | Hozzászólások: 101