Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interaktív Pedagógusnap

2010.05.13

Június első vasárnapja Pedagógusnap. Hogy hogy kerül mindez egy interaktív táblákkal foglalkozó módszertani lapra? Hát bizony úgy, hogy a Facebook közössége egy interaktív táblákat forgalmazó cég (Promethean) szponzorálásával kifejezi köszönetét a pedagógusoknak, azért a mindennapi munkáért, amiért általában nincs köszönet, mert az természetes. A kezdeményezés kiváló, s pedagógusként is sokat lehet tanulni abból, hogy mit köszönnek meg a Facebookon és miért mondanak köszönetet.

Kezdetnek a napra szeretnénk egy idézetes gyűjteményt bemutatni, ahonnan ez az idézet is származik:

"A középszerű tanár magyaráz. A jó tanár indokol. A kiváló tanár demonstrál. A nagyszerű tanár inspirál." - William Arthur Wardt

Az idézetet a családinet honlapján találtam: klikk ide!

de vissza is térnék a Promethean akciójához - a twitteren láttam a linket ehhez a videóhoz:

Aztán a videó végén lévő linket egy böngészőbe illesztettem, s el is jutottam a Facebookos linkig, ahol mindenki megoszthatja a véleményét, illetve csak simán kedvelheti is az oldalt. Több, mint 500-an kedvelik a kb egy hete indult oldalt. Kattints a képre és nézd meg a Facebookon hány rajongónál tart az oldal.

 

Thank a teacher

 

Mi nem a Facebookon, hanem itt és ezúton köszönjük meg minden kollégának, aki foglalkozik az interaktív táblák módszertanával, olvassa cikkeinket, hogy képzi, fejleszti magát, hiszen a fizetését akkor is megkapná, ha ezt nem tenné!

Köszönjük, hogy velünk együtt keresitek, kutatjátok azt, hogy ezzel az eszközzel a mindennapi pedagógiában hogyan érdemes tanítani, mit érdemes, s mit nem szabad. Hisz a kapott lehetőséggel lehet élni, s ha elég ügyesen fogunk neki, akkor lehet könyebb lesz felfedezni a pedagógiának ezt a szűk kis területét is!

Köszönjük! Hálánkat, pedig diákjaitok érdeklődésében, mosolyukban próbáljuk kimutatni! ;)))

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Végre

(Katalin Nagy, 2010.06.02 14:08)

Pedagógusként sokszor érzem, hogy nem becsülnek meg. Köszönöm ezt a bejegyzést, nagyon jól esett!