Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interaktív tábla a Twitteren!

2010.01.24

Kezdik felfedezni a Twitter hasznosságát a magyar látogatók is. No nem arra gondolok, amikor, valaki a 140 karakteres üzenet lehetőségét arra használja, hogy megírja, mit reggelizett, hiszen ez érdektelen. Azonban a Twitteren nagyon sok szakmai csiripelő is van, érdemes hát körülnézni, illetve megnézni, mit is tudunk mi pedagógusok kezdeni ezzel az alkalmazással. Azt is megmondom, nem egyszerű, először meg kell érteni ennek az alkalmazásnak a logikáját, különben elveszünk a ránk zúduló információ rengetegben.

Amikor úgy döntöttem, hogy a saját, már létező accountom mellé (@andreabedo)  létrehozok egy @interaktivtabla nevűt is, az a szándék vezérelt, hogy az általam és mások által is lényegesnek tartott témákat, linkeke, eseményeket a lehető leggyorsabban juttassam el az érdeklődők számára.

Akik rendszeresen olvassák ezt a módszertani honlapot, illetve ismernek, azok tudják, hogy nagyon elfoglalt révén, nem folyamatosan írok ide, hanem inkább csak kampányszerűen. Ma pl. ez a negyedik bejegyzésem, de előtte január elején tettem fel két konferenciát. Ugye egy-egy ilyen postot megírni, nem kevés idő. De a Twitter jó lehetőséget ad arra, hogy egy e-mailen kapott linket gyorsan kitegyek egy 140 karakteres üzenet segítségével. Aztán akkor már eljuttattam hozzátok, ti pedig tudjátok használni a weboldalt, ha épp az érdeklődésetekre tarthat számot.

Az oldal így napi kommunikációt biztosíthet, azaz rendszeresebbet, mint eddig. Természetesen ez az oldal nem szűnik meg, hiszen más a célja. De megpróbáljuk, mennyire van fogadókészsége a twitter iránt a magyar interaktív táblával foglalkozó pedagógusoknak.

Interaktív tábla a Twitteren

Ha regisztráltár a twitterre, akkor a következő linkre kattintva tudsz minket követni: http://twitter.com/interaktivtabla

Ha elkezded használni, folyamatosan adunk ötleteket, hogy mit tudsz kezdeni az interaktív táblával, a twitterrel, illetve más web 2.0-ás eszközzel az interaktív táblán!

S a csoda eztán következik, ha te is csiripelsz nekünk, s elküldöd, most már nem e-mailben, amit használsz az interaktív táblán, a linket, ahol elérhetjük az alkalmazást, vagy a saját weboldalad, ahol leírod a hogyant is.

Tweet...az interaktív tábláról...

Tele van Magyarország, jó gyakorlatokkal, amelyeket mutassunk be egymásnak, ismerjük meg egymás munkáját, ne maradjunk elszigeteltek! Ha találsz valamit,a mit fontosnak érzel, első lépésként a csiripedbe vedd fel a @interaktivtabla kifejezéstm aztán mi továbbítjuk a többieknek, akik fel tudják venni veled majd direktben is a kapcsolatot. No, ha regisztráltál, első lépésként kövess minket, második lépésként küldj nekünk így egy linke, amit jónak találsz! Várunk a Twitteren is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.