Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Föld Világnapja 2010

2010.03.23

Mostanában twittelünk is, no nem olyan sokat, még csak módjával, hiszen a pedagógusok közt még közel, s távol nem elterjedt a Twitter használata, azonban azt gondoljuk, ez a helyzet folyamatosan változni fog a közeljövőben. Nemrég volt a Víz Világnapja, s nagyon jó válogatást közölt a Huffington Post a Nathional Geographic képeiből. Sajnos itt az eoldalon lemaradtam róla, mert nem értem rá írni hírt róla, azonban, most előre rákészülhetünk a Föld Világnapjára, ami 2010. április 22-én lesz. Tudom, tudom először húsvét is lesz, de most ez a Föld kérdés érdekesebb számunkra, talán lesz pedagógus, aki osztja véleményünket!

S ha már Huffington Post, kezdjük velük - a tavalyi évben kimondottan osztálytermi felhasználásra javasoltak 6 aktivitást, amit az osztályunkban kipróbálhatunk a világnap alkalmából. Igaz, angolul van, de érdemes megnézni: Six Earth Day Activities for Your Classroom

Igazából interaktív táblákra olyan képekre van szükségünk, melyek segítik ennek a napnak a megjelenítését. Ilyen például az a Föld Napjáról szóló oldal, melyet a képre kattintva érhetünk el: 

Kép

Ugyanakkor érdemes felhívni a figyelmet a Föld Órája akcióra is, melyet az NG honlapján is megjelenítenek :

"2010. március 27-én este 20:30-kor világszerte több, mint 100 országban kapcsolják le a világítást a Föld Órája alkalmából. A WWF természetvédelmi szervezet ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy apró cselekedettel és összefogással tehetünk a klímaváltozás hatásainak enyhítéséért.
Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a Föld Órája iránt. Ezt mutatja az is, hogy már 76 település regisztrálta magát az eseményre, míg tavaly 67-en voltak. A www.foldoraja.hu holnapon kiküldött elektronikus képeslapok száma (38.000) is azt mutatja, hogy a magánszemélyek között is egyre többen figyeltek fel az akcióra." - írja Balogh Alexandra a WWF-től.

Érdemes még jó minőségű, órán használható képekért még ismerni a képgalériákat: (Soha ne maradjon le a hivatkozás!)

S ha videóra van szükségünk, akkor például alkalmas ez a korábbi videó:

 

 

2010-ben 40. alkalommal rendezik meg a Föld napját!

 

 

Részt lehet venni akár nemzetközi projektben is:
http://earthday.net/artsfortheearth/schoolprojects.html

Személy szerint, nekem a következő kampány tetszik a legjobban, mely Mahatma Ghandi nyomán született: 

b the E

...be the change you want to see in the world...

A képre kattintva elérhetjük a honlapot, melyet érdemes diákjainknak megmutatni, persze ne csodálkozzunk, ha utána mindenki E betűt mutat majd a kezével az iskolánk folyosóján!

 

Kép

Persze rengeteg mindent el lehet képzelni még a Föld Napjához kapcsolódóan interaktív táblákhoz. Ha küldtök kész anyagokat, szívesen megosztjuk őket! :)

S ha már interakció, azért ezt érdemes még megnézni (bár angolul van)!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nem értem

(Kis Katalin, 2010.04.05 13:14)

A hozzászólást nem értem, a Föld nem fogyott el. :)
(azért azt még ideírom, mert bántja a szememet, hogy "bolygója" a helyes módja, ahogy le kell írni a szót)

ELFOGYOTT

(Nagy Feri, 2010.03.26 20:26)

A FÖLD BOLYGÓLYA