Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Google Art Project interaktív táblára

2011.02.01

Szeretem, ha a Google interaktív táblára is dolgozik. :)

Persze, nyilván nem ez volt az elsődleges cél az Art Project kapcsán, de nem baj, ha így sikeredett. Minden rajz, képzőművészet, történelem, stb szakos tanár örül ennek a projektnek, mely a legteljesebb mértékig kihasználható interaktív táblán.

A projekt lényege, hogy híres múzeumok képeit gyűjtötte össze egy projekten belül és a múzeumban lehet ezek közül a képek közül válogatni, illetve a megjelenítésükbe interaktív módon belenyúlni, kinagyítani részleteket.

A táblaszoftverek lehetőségeivel ennél többet is! kitakarni részeket, ráfokuszálni részletekre, berajzolni fontos vonalakat a képbe, stb...a lehetőségek adottak, a tanár igényeinek megfelelően.

Itt épp a Van Gogh múzeum egy képét jelenítjük meg, de választhatjuk az angliai Tate, vagy más országok más híres múzeumát is.

Kép

Nézzük, hogy is lehet az oldalt használni. Kedvenc képem a firenzei Uffizi Galériában látható Sandro Botticelli: Vénusz születése című műve.

Kép

Ha kiválasztjuk a múzeumot, képtárat, akkor böngészhetünk a falakon található alkotások közt, vagy akár legördülő menüből kiválaszthatjuk magát az alkotást is közvetlenül.

Kép

Ha kiválasztottuk a képet, akkor igényeinknek megfelelően a jobb alsó sarokban megjelenő nagyító, kicsinyítő sáv segítségével ráközelíthetünk a festményre, vagy odébb is húzhatjuk azt, hogy a képernyőn csak a kívánt rész látszódjon.

Kép

A nagyítás során kis téglalap jelzi, hogy az adott képen épp merre járunk, s az az egészhez viszonyítva mekkora részlet a képből.

Kép

A nagyítás során nyilván pedagógiai szempontból fontos dolgokra nagyíttatunk rá. Ebből a képből például a maximális nagyítás Vénusz szemére a képernyőn így látható:

Kép

A project webcíme: http://www.googleartproject.com

Az oldalon felhasznált képek ezen az URL-en elérhető kép nagyításai: http://www.googleartproject.com/museums/uffizi/the-birth-of-venus

A kép csak ízelítő a rengeteg festményből...ugye milyen jó, ha a Google interaktív táblára is dolgozik? :)))

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.