Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interaktív időjárás - Weather Spark

2011.05.05

 Még ugyan csak béta verzióban létező, de nagyon jól elkészített sok beállítási lehetőséggel rendelkező időjárási adatokra épülő interaktív oldal a Weather Spark. (Kattints a képre!)

 

interaktív időjárás előrejelzéssel

Ha az oldalra jutunk egy sima kereső mezőbe kell beírnunk a helyet, melynek időjárási adataira van szükségünk. Ezt az oldal meg is jegyzi, így a korábban látogatott helyeink ott lesznek a keresőmező alatt. 

 

interaktív időjárás

Eztán már csak a Search gombot szükséges megnyomnunk, s már el is jutunk az adott helység adatait tartalmazó oldalra. 

 

alapértelmezett nézett - időjárás oldal

Itt térképet, s az adott időegységnek megfelelő adatokat találhatjuk. Ezt persze át is állíthatjuk, ezek szerint lehet: mai, napi, heti, havi, évenkénti, illetve az elmúlt éves. 

 

ws04.jpg

Fent a füleken különböző nézeteket, tartalmakat választhatunk. Forecast fül az első, azaz az előrejelzés. 

 

ws05.jpg

A mai időjárás és a következő három nap időjárását "jósolja" van tovább is, de azt már nem annyira biztosan tudják a meteorológusok megállapítani. 

A Map fül a térképet nagyítja képernyő méretűre. Ez egy sima Google térkép. A Graphs pedig az alapértelmezett térkép és diagram felosztású. Itt a képen, most csak a jobb oldalon található diagramokat mutatjuk. 

 

ws06.jpg

Látható az előző, a mai, illetve az előrejelzés, de az időszalagon akár teljes éveket is választhatunk. Azt javasoljuk mindenki próbálja ki, nem kezdenénk hosszabb fejtegetésbe arról, ami pár kattintással felfedezhető. 

pl. a 2003-as év diagramja:

 

ws2003.jpg

Ha diákokkal dolgozzuk fel, akár összehasonlítható elemzéseket is végeztethetünk velük, felhőzet, csapadék, és hőmérséklet vonatkozásában. 

A következő, Reports fület kimondottan angol tanároknak és az időjárás témakörénél ajánljuk. Pl. keressék ki az időjárással kapcsolatos szavakat. Vagy a bekezdéseket interaktív táblaszoftverbe másolva pillanatok alatt készíthetünk lyukas szöveget belőle, stb. 

 

ws07.jpg

Végül pedig a Climate fül az időjárási trendekre vonatkozik, a klímára, környezetünk időjárására...

 

 

ws08.jpg

Jól nyomonkövethető a klímaváltozás is. 

 

ws09.jpg

A weboldal több tantárgyban, földrajz, matematika, nyelvoktatás stb. jól hasznosítható...jó szórakozást hozzámindenkinek!

A weboldal címe: http://weatherspark.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.