Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puzzle készítő progam

2011.02.23

Időről időre felbukkan az igény, hogy saját magunk által készített fotót szeretnénk interaktív táblán használni. Nagyon sokféle megoldás létezik, amit használhatunk. Nemrégen az interaktív táblás tanfolyamot végzettek csoportjában merült fel újra a kérdés, s ismét sok megoldás előkerült.

Itt most Seres Kata által küldött linken található online puzzlekészítő weboldalt mutatjuk be, hogy lehet, vagy hogy érdemes használni. Ezúton is köszönjük Katának!

Játsszunk egy kicsit...először is kiválasztottam egy festményt, ami kevés darabból áll. Ez fontos, mert ha tanórán és interaktív táblán szeretnénk használni, nem mehet el a 45 perces drága időnk mindenféle képrészletek húzgálására. Ez nyilván nagyobb darabokat is jelent a képünkön.

Kép

A tantárgy például lehet művészettörténet, de akár informatika is.

Kép

A puzzle mellett látható menüben: Image - képválasztás, hátha másikat szeretnénk. Ghost - az eredeti kép "szellemét" a háttérbe teszi, hogy a részeket csak rá kelljen illeszteni. Órán, attól függően, hogy mit szeretnénk pontosan segítségképpen bekapcsolhatjuk, a adiákok megnézhetik, s aztán kikapcsolás után összerakhatják. Ennek több darabból álló puzzle esetében van elsősorban jelentősége. Kb. így néz ki ezen kép esetében. Ha valaki tudja, már most megmondhatja, mi a festmény címe és ki a festő. Senki?

Kép

Akkor nézzünk még további funkciókat a menüből. Scatter - újra összekeveri a képünket. Ennek tanórán akkor van értelme, ha pl. két csoportban egymás után játszatunk valamit időre. pl. két diák nyelv óra, szavakat mond az egyik diák a másiknak a lecke szavaiból, a máésik, ahány szót tud, annyi puzzle darabot húzhat a helyére. Aztán fordítva, de ugyanazon a képen. A végén az időt nézik meg, hogy kinek mennyi idő alatt sikerült. Ha nem tudja a szavakat valamelyikük, akkor neki nyilván több idő, amíg eljut a teljes képig. A szavakat mondhatja az osztály illetve a tanár is.A keverésre mindig visszakérdez, hogy biztosan újra szeretné-e kezdeni a puzzle kirakását. A Yes lenyomása után nem lehet "visszacsinálni" az előző állapotot, így csak óvatosan vele!

Kép

 Ha kiraktuk a képet, akkor egy eredményjelző párbeszédablak gratulál nekünk, kiírja, hogy hány darabos puzzle-t mennyi ideig tartott kiraknunk.

Kép


Ha OK gombot lenyomtunk, akkor feltárul a teljes festmény...s nézzük csak itt a meglepetés, amit választottam festményt kicsit megváltoztatták. A hölgy ölébe egy laptopot tettek. Kérdés, mi az eredeti kép? Művész és kép címe. 

Kép

A képet a Jigsaw Planet festményekről szóló már korábban feltöltött képei közül választottam. 

 

Kép

A már feltöltött képeket, ha az Explore gombot lenyomjuk, többféleképpen is felfedezhetjük.

Kép

Last Created - legújabbak, Week's Most Played - a héten a legtöbbet játszottak, Total Most Played - mindeddig legtöbbet játszottak. Now Played - most játszott, Popular Tags - népszerű címkék alapján. (Én korábban itt választottam a festményeket, azaz a Paintings szót.)

Ha a Create gombot választjuk, akkor tudunk készíteni saját Puzzlet. Ehhez mindenekelőtt szükségünk van a képre, amit használni szeretnénk. Adni kell neki egy nevet, kiválasztani hány darabból készítjük, milyen alakja legyen, lehessen-e forgatni (rotation négyzetébe pipálni kell!), vagy csak vízszintesen és függőlegesen mozgathatjuk majd. Illetve a tags - címkét, vagy címkéket adni neki.

Kép

Ha mindezzel készen vagyunk, a Create gombot kell megnyomnunk!

-----------

Ha megtetszett ez a fajta megoldás, és sűrűn szeretnénk használni ezt a fajta puzzle készítési módot, érdemes regisztrálnunk rá. Jobb oldalt fent van egy Sign up felirat. Ezt kiválasztva a regisztrációhoz egy felhasználói névre van szükségünk, ami több, mint 4 karakter, az email címünkre, és a jelszóra, amivel majd be tudunk lépni.

Kép

Ekkor a regisztrálás után saját felületünk lesz. Amit a szokásos módon aktiválni kell először, egy levélben érkező aktiváló link lekattintásával. A levél így néz ki, s nem kell túl sokat várni rá.

 

Kép

A sárgával letakart linkre kell kattintani. Ezt írja ki, ha sikerült:

 

Your email has been confirmed successfully. Your account is active now. Thank you. You can sign in now

Ekkor a Sign in linknél be tudunk jelentkezni a megadott felhasználó nevünkkel és a jelszavunkkal.

A felületünkön beállíthatjuk a publikus és a privát puzzlejeinket. Érdemes a diákoknak szánt puzzle-eket a publikba tenni. Esetleg házi feladatnak is tehetünk nagyobb darabszámú Puzzle-t, nem árulva el a kép címét, tartalmát. Kémikus ismerősök, akár egy reakcióegyenletet odamásolhatnak, azzal a kérdéssel, hogy mit is látunk a "képen" - hiszen bármit feltehetünk kép formátumban! Akár szövegrészletet is. Csak a feltöltési formátumon van a hangsúly.

Én egy kb 2 MB-os saját fotómat tettem fel most mintának JPG formátumban volt.

Ha játszani szeretnél, klikk a képre!

 

Játék - interaktív táblára Puzzle

Az összes saját puzzlet megtalálhatjátok majd a saját nevetekkel jelzett felhasználó alatt. Mint nálam itt: http://www.jigsawplanet.com/andreabedo csak az anderabedo helyett az általad megadott lesz.

A korábban feltett kérdésem azonban komoly, milyen festmény van a laptop képével átalakítva. Az első helyes megfejtő egy interaktív tábla könyvet kap ajándékba! A helyes megoldást már tudom, de beletelt egy időbe, míg megtaláltam. Nos, tudja valaki? :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Agohu41

(Kirux76, 2019.01.31 19:36)

https://bi-ravenclxw.tumblr.com https://rascheplan.tumblr.com https://garotaaapaixonada.tumblr.com https://portvaillant.tumblr.com https://thekadupulflower.tumblr.com https://lauralily3-blog.tumblr.com https://malditadoinferno.tumblr.com https://bouffees.tumblr.com https://junkratsposts.tumblr.com https://whatilove3.tumblr.com https://hissabintrashid.tumblr.com https://lxkin.tumblr.com https://l-feufollet.tumblr.com https://bunearycafe.tumblr.com https://hayathoughts.tumblr.com https://babyggirl98.tumblr.com https://colineveryday.tumblr.com https://egyedul-a-melyben-mindorokre.tumblr.com

Jovap77

(Obade92, 2019.01.31 19:33)

https://dreamingofsehun.tumblr.com https://heartbreakdubb.tumblr.com https://oonlythewinds.tumblr.com https://mimundoterminaenel.tumblr.com https://skyyloveexo.tumblr.com https://nightcore765.tumblr.com https://fakehappy24.tumblr.com https://butchdork.tumblr.com https://saudihyper.tumblr.com https://figliadella-luna.tumblr.com https://chriss-reyess.tumblr.com https://lil-zone.tumblr.com https://thcmvss.tumblr.com https://stuckyjpeg.tumblr.com https://foreshu.tumblr.com https://dunyanin-belirsizlikleri.tumblr.com https://noisett-e.tumblr.com https://dulcevirtual.tumblr.com

Egigu57

(Ubodo48, 2019.01.31 19:25)

https://buy-divalproex-125mg.tumblr.com https://oonlythewinds.tumblr.com https://horngryinberlin.tumblr.com https://foreshu.tumblr.com https://thequeenofcartoons.tumblr.com https://brotapreta.tumblr.com https://bunearycafe.tumblr.com https://derhan35.tumblr.com https://siriusbaguette.tumblr.com https://itsdyzo.tumblr.com https://kicsitkonnyebb.tumblr.com https://portvaillant.tumblr.com

Ekodi51

(Miloc13, 2019.01.31 19:10)

https://mexxzj.tumblr.com https://figliadella-luna.tumblr.com https://g0ldlace.tumblr.com https://perdida-en-las-tinieblas.tumblr.com https://angel-in-blxck.tumblr.com https://mar-lua.tumblr.com https://thiscouldgetawkward.tumblr.com https://nightcore765.tumblr.com https://2310-3110.tumblr.com https://mccnblccd.tumblr.com

Zukok20

(Ujuwi35, 2019.01.31 19:02)

https://mourningwinter.tumblr.com https://islesofstars.tumblr.com https://j0yful4n4rchy.tumblr.com https://ciencia--de--la--lluvia.tumblr.com https://stuckyjpeg.tumblr.com https://nbcpagewannabe.tumblr.com https://angel-in-blxck.tumblr.com https://niflrekkr.tumblr.com https://westwood-96.tumblr.com https://bruiseddollyy.tumblr.com

Nicod17

(Yotub90, 2019.01.31 19:02)

https://mccnblccd.tumblr.com
https://hold-on-to-memories.tumblr.com
https://oonlythewinds.tumblr.com
https://neura-kai-gkriniaa.tumblr.com
https://thatloginceshipper.tumblr.com
https://irradiar-luz.tumblr.com
https://prensesparadoks.tumblr.com
https://themaynards624.tumblr.com
https://entorpecida1.tumblr.com
https://urbanparadise.tumblr.com
https://fcymb.tumblr.com
https://sorryforrdeadyou.tumblr.com
https://thekadupulflower.tumblr.com
https://frases-status-amor.tumblr.com
https://the-glass-flamenco.tumblr.com
https://isabellecpp.tumblr.com
https://mygentlequeen.tumblr.com
https://se-ru-ma-ni-nho.tumblr.com

Lupuy12

(Ijuha69, 2019.01.31 18:54)

https://francais-formidable.tumblr.com https://mourningwinter.tumblr.com https://skrewz.tumblr.com https://oxyt0cln.tumblr.com https://deaddragonflies.tumblr.com https://chii36kitsune.tumblr.com https://prettymuchgayy.tumblr.com https://koyangimei.tumblr.com https://ultimate-dr-puns.tumblr.com https://lauralily3-blog.tumblr.com https://cali-f0rnication.tumblr.com

Karom86

(Unewa95, 2019.01.31 18:03)

http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-viagra-soft-100-mg-gen-rico-urgente-na-internet-no
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-cefpodoxima-200mg-r-pido-argentina
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/ticlopidine-comprar-en-farmacia-en-linea-sin-gastos-de-envio-1
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-de-tansulosina-flomax-pela-net
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/70139#sthash.tzXJm6ZU.HD8f98dM.dpbs
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-seroquel-sin-receta-de-calidad
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ikolis-buen-precio-paraguay-ikolis
http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1127/53008/order-warfarin-2mg-cheap-cheap
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/dexamethasone-donde-comprar-sin-receta-en-l-nea-argentina
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-quinomed-100-mg-barato-comprar-pastillas
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/neoral-100mg-comprar-barato-rep-blica-portuguesa
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-reglan-metoclopramide-10
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/discount-cefadroxil-250mg-order-online-ordering-online-cefadroxil
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/cebralat-cilostazol-50-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-de
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/lekap-sildenafil-citrate-25mg-au-rabais-et-securise-pharmacie
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-amantadina-sin-receta-mas-barato
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/order-coumadin-2mg-safely-where-can-i-purchase-warfarin-in
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/nizoral-ketoconazole-como-comprar-gen-rico-envio-24-horas-via
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/temovate-o-acheter-site-serieux-pour-commander-clobetasol
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-orlistat-120-mg-en-l-nea-espa-a
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/sustiva-200mg-o-commander-acheter-efavirenz-500-en-france-cher
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-metotrexato-2-5-mg-sin
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-endep-75mg-pre-o-pela-internet
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-megalis-tadalafil-r-pido-usa
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/famciclovir-achat-en-pharmacie-famvir-250-centrale-d-achat
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-afilta-tadalafil-40mg-sin-receta
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=75022&qa_1=farmacia-online-comprar-generico-diltiazem-confianza-paraguay

Idize78

(Enaba69, 2019.01.31 18:01)

http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=26345&qa_1=farmacia-tadalafil-confianza-colombia http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/alfacalcidol-comprar-menor-pre-o-on-line-brasil http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-o-gen-rico-de-amoxapine-50-mg-on-line http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/efavirenz-comprar-en-una-farmacia-en-linea-certificada-bolivia http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/ursodeoxycholic-acid-150mg-comprar-en-farmacia-en-linea-todo-en http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-rontilona-sin-receta-de http://www.prds66.fr/profiles/blogs/comprar-famotidina-sin-receta-buen-precio-estados-unidos-comprar http://soruanaliz.com/index.php/27075/estradiol-levonorgestrel-medicament-estradiol-levonorgestrel http://bricolocal.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-levonorgestrel-0-25-mg-sin-receta-urgente http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/prometazina-donde-puedo-comprar-sin-receta-barato-el-salvador http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/levaquin-buy-cheap-where-to-purchase-levofloxacin-without-script http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-pentasa-mesalamine-400mg-sin-receta http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-nizshampoo-200-mg-en-l-nea-estados-unidos http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/eldepryl-selegiline-10-mg-onde-comprar-gen-rico-entrega-r-pida http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-mebeverina-al-mejor-precio http://korsika.ning.com/profiles/blogs/roxithromycin-150-mg-puedo-comprar-en-l-nea http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=75812&qa_1=comprar-receita-medica-internet-rep%C3%BAblica-federativa-brasil https://seekspan.com/index.php?qa=142652&qa_1=avigra-como-comprar-gen%C3%A9rico-de-forma-segura-brasil http://answers.codelair.com/36373/tetraciclina-comprar-farmacia-argentina-comprar-tetracycline http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/metoclopramida-10mg-comprar-barato-estados-unidos http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/mometasone-5-mg-baisse-prix-sur-internet-site-de-vente-mometasone http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/piridostigmina-mestinon-como-posso-comprar-gen-rico-barato-no http://bobford.ning.com/profiles/blogs/ezetimiba-10-mg-comprar-en-farmacia-online-fiable-argentina

Yujod30

(Unele64, 2019.01.31 18:00)

https://www.askpsychology.com/2637/danocrine-200-mg-onde-comprar-gen%C3%A9rico-envio-urgente-brasil
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/meloxicam-15mg-comprar-en-farmacia-en-linea-ahora-rep-blica
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-generico-cefuroxime-125mg-por
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/oxybutynin-comprar-en-una-farmacia-en-linea-fiable-chile-comprar
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-bimatoprost-sin-receta-con-seguridad
http://www.facecool.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-paracetamol-500-mg-paracetamol-le-moins-cher
http://www.facecool.com/profiles/blogs/plavix-clopidogrel-75mg-como-comprar-sin-receta-entrega-r-pida
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/clomiphene-donde-comprar-sin-receta-de-forma-segura-estados
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-bimat-sin-receta-con-garantia-el-salvador
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/spironolactone-100mg-bon-marche-en-ligne-sans-ordonnance-prix-du
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-en-ligne-bas-prix-acheter-securise-vente
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-montelukast-5mg-sin-receta-online-comprar
http://bricolocal.com/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-erotil-sildenafil-citrate-200mg
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/risperidone-order-online-risperidone-australia-online
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/metformina-comprar-en-farmacia-online-fiable-bolivia-glucovance

Cegok56

(Garel09, 2019.01.31 17:55)

http://wu-world.com/profiles/blogs/naltrexone-order-without-prescription-how-to-buy-revia-guaranteed
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/anacin-525mg-comprar-sin-receta-urgente-nicaragua-comprar-anacin
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/irovel-irbesartan-donde-puedo-comprar-urgente-usa
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/cipro-1000-mg-en-ligne-moins-cher-acheter-livraison-discrete
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/lithium-carbonate-como-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia
http://wu-world.com/profiles/blogs/xalatan-latanoprost-a-bon-prix-en-ligne-securise-acheter
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-azantac-ranitidine-acheter-ranitidine-sur-le-net
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/levitra-soft-onde-comprar-sem-receita-medica-brasil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/allopurinol-100mg-buy-no-prescription-how-to-buy-zyloprim-fast
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-clobetasol-sin-receta-de-confianza-ecuador
http://brooklynne.net/profiles/blogs/achat-de-ibuprofen-600mg-generique-sur-internet-bon-marche-2018
http://bricolocal.com/profiles/blogs/order-silden-where-to-purchase-sildenafil-citrate-in-verified
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/losartan-hidroclorotiazida-12-5mg-como-comprar-envio-urgente-pela
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/albendazol-comprar-en-farmacia-en-linea-confirmaci-n-r-pida
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-cleocin-clindamycin-de
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/order-allopurinol-100mg-cheap-where-can-i-purchase-allopurinol

Aroki70

(Pakeq75, 2019.01.31 17:53)

http://korsika.ning.com/profiles/blogs/phenergan-25-mg-bas-prix-internet-livraison-express-le-phenergan http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-galantamina-sin-receta-de-confianza http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/buy-quomem-150mg-safely-can-i-buy-bupropion-quick-shipping http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cilostazol-sin-receta-con-seguridad http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/fenofibrato-como-posso-comprar-r-pido-brasil http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/6484 http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/low-price-super-p-force-100-60-mg-order-online-where-to-buy http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/order-losartan-hydrochlorothiazide-12-5-mg-on-sale-cost-of-12-5mg http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/quetiapina-como-comprar-con-garantia-chile http://jaktlumaczyc.pl/80540/ordenar-ampicilina-garantia-argentina-comprar-ampicillin http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/afilta-10mg-order-safely-can-i-order-tadalafil-online http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/mirtazapina-15mg-comprar-en-farmacia-en-linea-r-pido-guatemala http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/zudena-udenafil-en-ligne-pas-cher-rapide-zudena-bon-prix http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-pasport-10mg-fiable-m-xico http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/triamcinolone-livraison-gratuit-pas-cher-triamcinolone-pas-cher-a https://www.olliesmusic.com/blog/16090/cГіmo-realizar-un-pedido-prazosina-sin-receta-entrega-rГЎpida-estados-unidos/ http://brooklynne.net/profiles/blogs/buy-toprol-xl-25mg-on-sale-where-can-i-buy-metoprolol-without http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/achat-budesonide-site-fiable-acheter-rhinocort-0-1mg-en-pharmacie http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/labetalol-comprar-de-forma-segura-brasil http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-omeprazole-40-mg-baisse-prix-achat-omeprazole-en http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/loxazol-30mg-en-ligne-bas-prix-achat-visa-vidal-loxazol-30mg http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/venlafaxin-venlafaxine-75-mg-o-achat-venlafaxin-ou-l-acheter

Kajog69

(Aqucu12, 2019.01.31 17:49)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/low-price-mclafil-20mg-buy-online-how-can-i-purchase-tadalafil-in
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/indapamida-1-5-mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-mismo
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-tamsulosin-0-2mg-how-can-i-purchase-flomax-no-prescription
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-lisinopril-hydrochlorothiazide-pas-cher-prix
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-wavegra-120-mg-sin-receta-en-internet-el
https://madbuddy.club/blogs/post/34465
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-nizoral-200mg-online-where-to-purchase
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/buy-polymox-250mg-safely-buy-polymox-uk-line
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-arcoxia-etoricoxib-60-mg-gen-rico-de-forma-segura-no
http://answers.codelair.com/26915/revatio-livraison-rapide-moins-medicament-sildenafil-citrate
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-ezetimibe-10-mg-sin-receta-de-calidad
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/clomiphene-25mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-de-forma-segura
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/buy-pyridostigmine-60-mg-safely-where-can-i-order-mestinon
https://www.loosemusicent.com/blogs/1138/14011/ardomon-clomiphene-comprar-sem-prescricao-na-internet-brasil
http://showmeanswer.com/index.php?qa=43069&qa_1=orlistat-comprar-receta-ahora-chile-comprar-orlistat-pura
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/buy-generic-cyproheptadine-4mg-online-buy-cyproheptadine-cheap
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/fulvicin-gresiofulvin-como-comprar-sin-receta-con-garantia
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/onde-comprar-spesicor-50-mg-gen-rico-entrega-r-pida-online-brasil

Dizug21

(Gabeh16, 2019.01.31 17:45)

http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-suprax-no-prescription-where-to-purchase-cefixime-free
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/vardenafilo-20mg-comprar-en-farmacia-online-segura-chile
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-tadacip-tadalafil-20mg-gen-rico-pela-internet
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/o-commander-finasteride-1-mg-generique-sur-internet-bas-prix
http://bioimagingcore.be/q2a/56017/order-zyvox-600mg-no-rx-can-you-get-zyvox-online
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-mometasona-5mg-mas-barato
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/kamagra-100mg-como-puedo-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-rep
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/elocon-5mg-como-puedo-comprar-sin-receta-pago-visa-usa-precio-de
http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/6294
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vitria-vardenafil-20mg-sin
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/lamisil-terbinafine-puedo-comprar-sin-receta-ahora-costa-rica
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/generique-egira-sildenafil-citrate-commander-egira-120-achat-en

Licep89

(Gufer84, 2019.01.31 17:37)

http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/avanafil-stendra-como-posso-comprar-gen-rico-com-desconto-pela http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/vidalista-tadalafil-40-mg-comprar-de-confianza-espa-a-tadalafil http://bioimagingcore.be/q2a/55959/farmacia-comprar-generico-dafilar-confianza-comprar-tadalafil http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-glipizida-10mg-de-forma-segura-brasil http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-cialis-20-mg-melhor-pre-o-brasil http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viagra-120mg-sin-receta http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clomipramina-75-mg-con-seguridad http://bricolocal.com/profiles/blogs/order-erythromycin-without-rx-how-to-order-ilosone-safely http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/viagra-et-dapoxetine-sildenafil-dapoxetine-100-60-mg-moins-cher http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=32702&qa_1=order-generic-mysoline-250-where-purchase-primidone-cheap http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/salmeterol-fluticasona-comprar-en-una-farmacia-online-sin-gastos http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/ezetimiba-zetia-onde-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-internet http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/low-price-clarithromycin-500mg-order-online-where-to-purchase http://korsika.ning.com/profiles/blogs/avodart-dutasteride-0-5mg-bon-marche-internet-securise-site http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/clomipramina-10mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-aprobada-rep http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-indomethacin-25mg-buen-precio http://bobford.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-luvox-cr-100-mg-bon-prix-bon-plan-achat-luvox-cr

Avuto18

(Yirin58, 2019.01.31 17:33)

http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-cordarone-sin-receta-de http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/lomefloxacina-comprar-en-farmacia-en-linea-aprobada-estados http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/gladium-como-posso-comprar-com-frete-gr-tis-on-line-rep-blica http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=24633&qa_1=bon-site-achat-cabergoline-moins-cher-dostinex-vrai-acheter http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/ranitidine-bon-prix-rapide-zantac-comparateur-de-prix http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-abilify-entrega-r-pida http://whazzup-u.com/profiles/blogs/nitrofurazone-20mg-buy-without-rx-buy-generic-nitrofurazone http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-amiodarona-gen-rico-com-garantia-online http://www.facecool.com/profiles/blogs/acarbose-precose-25-mg-onde-comprar-sem-receita-medica-brasil http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=76538&qa_1=viagra-ligne-marche-achat-livraison-pharmacie-internet-viagra http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-aripiprazolum-aripiprazole http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/buy-clobetasol-15-mg-how-can-i-order-temovate-cheap http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/telmisartan-donde-puedo-comprar-online-chile-telmisartan-o http://wu-world.com/profiles/blogs/buy-lomefloxacin-400mg-on-sale-buy-online-lomefloxacin http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-sex-men-25-mg-gen-rico-sem-receita-brasil http://divinguniverse.com/blogs/post/100173

Aleva32

(Acolu81, 2019.01.31 17:31)

http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-primolut-n-norethindrone
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/6377118:BlogPost:295851
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/cefpodoxima-comprar-en-farmacia-online-aprobada-us
http://hoidap.eu/?qa=5138/hydroxyzine-pharmacie-commander-hydroxyzine-ligne-bitcoin
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/roxitromicina-onde-comprar-gen-rico-com-desconto-rep-blica
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/avanafilo-100-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-argentina
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-zapen-clozapine-50mg-entrega-r-pida-paraguay
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tadacip-20mg-con-garantia-m-xico-tadacip
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-trastocir-50-mg-con
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-celexa-barato
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-amoxicillin-clavulanate-750-250-mg-con
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=69416&qa_1=order-cheap-cyproheptadine-online-purchase-periactin-safely
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/risnia-risperidone-comprar-gen-rico-via-internet

Vawuf84

(Qelow81, 2019.01.31 17:19)

http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/discount-tinidazole-500-mg-order-online-where-to-buy-tinidazole http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-baclofen-10mg-sin-receta-de http://bobford.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-furazolidona-entrega-r-pida-via-internet http://brooklynne.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-primidona-250mg-en-l-nea-rep-blica-de-chile http://socialchangesa.com/blogs/post/55523 http://quainv.com/blogs/post/52983#sthash.dXQXYjjr.BjMIGK7j.dpbs http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/atenolol-como-comprar-sin-receta-con-garantia-rep-blica-de http://recampus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-phexin-750-mg-sin-receta-de-calidad http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-pawar-achat-de-tadalafil-en-pharmacie http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-diaminodiphenyl-sulfone-1000mg-sin-receta-con http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/dapoxetina-como-comprar-sin-receta-con-garantia-espa-a http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-doxycycline-100mg-en-ligne-prix-doxycycline-en http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/requip-acheter-acheter-requip-en-canada-cher http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-lisinopril-gen-rico-de-forma-segura http://social.leembe.com/blogs/post/42894 http://ggwadvice.com//index.php?qa=60006&qa_1=commander-vrai-ligne-karbapin-acheter-karbapin-pour-femme http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-generico-caverta-sildenafil-citrate-r-pido-espa-a http://amusecandy.com/blogs/post/444652 http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/vilas-onde-comprar-urgente-on-line-no-brasil-vilas-60mg-generico http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/comprar-fanciclovir-famvir-gen-rico-e-quanto-custa-na-internet http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/104995 http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/cheap-tada-10mg-order-online-how-to-purchase-tadalafil-safely http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-isosorbide-dinitrate-10mg-prix-de-isordil-10-mg http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/cheap-viagra-25mg-order-online-where-to-buy-sildenafil-citrate-in http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/avanafilo-100mg-comprar-en-farmacia-en-linea-sin-gastos-de-envio http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-domperidona-10mg-con-seguridad http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-fluvoxamina-con-garantia-estados-unidos http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/yirala-order-online-buy-yirala-with-visa http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/propranolol-en-ligne-pas-cher-achat-inderal-achat-comparatif http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/calan-sr-verapamil-240-mg-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia

Xemuf33

(Bazij95, 2019.01.31 17:10)

http://foodtube.net/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-ranitidina-sin-receta-al
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-diamox-250mg-online-buy-diamox-salford-uk
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/esipram-escitalopram-5mg-o-en-acheter-escitalopram-sur-le-net
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-terbinafina-lamisil-mais-barato-pela-net-comprar
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-betametasona-clotrimazol-10-mg-sin
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/dutasteride-donde-comprar-sin-receta-r-pido-estado-libre-asociado
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=74954&qa_1=arpamyl-verapamil-onde-comprar-entrega-em-48-horas-brasil
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/commander-finasteride-1-mg-finasteride-1-france-achat
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/ravana-tadalafil-20mg-donde-puedo-comprar-en-internet-el-salvador
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-sotalol-40-mg-de-calidad
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/shafil-tadalafil-donde-puedo-comprar-sin-receta-online-estados
http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-moprix-10mg-sin-receta-al-mejor
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cardioprotect-verapamil-40-mg-brasil
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-amitriptylina-sin-receta-1
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/colospa-135mg-livraison-rapide-acheter-mebeverine-marseille
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/low-price-alfuzosin-10-mg-buy-online-can-i-buy-uroxatral-no-need
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/omeprazol-40mg-comprar-gen-rico-e-quanto-custa-pela-internet
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/achat-en-ligne-megalis-bon-prix-securise-prix-de-tadalafil-20-mg
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/buy-discount-norvasc-5-mg-online-where-can-i-order-amlodipine
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/order-extadil-10mg-safely-buy-brand-extadil-40-mg
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/purchase-indocin-75mg-online-buy-non-prescription-indocin
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-et-duloxetine-en-ligne-paiement-mastercard-medicament
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-aciclovir-800-mg-fiable-el-salvador
http://divinguniverse.com/blogs/post/81979
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/134982
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/metotrexato-2-5-mg-donde-comprar-env-o-r-pido-comprar-metotrexato
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-vardenafil-puis-je-acheter-du-levitra-en
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=24753&qa_1=farmacia-online-comprar-generico-duloxetina-receta-paraguay
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/olanzapina-como-comprar-urgente-colombia
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-diamox-sin-receta-urgente-chile

Iwanu65

(Jepok26, 2019.01.31 16:56)

http://www.facecool.com/profiles/blogs/melatonina-3mg-como-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-ramitax-ramalteon-gen-rico-e-quanto-custa-via
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/achat-imitrex-sumatriptan-50-mg-imitrex-generic-france
http://jaktlumaczyc.pl/78691/farmacia-online-donde-comprar-tada-tadalafil-20mg-envio-libre
http://bioimagingcore.be/q2a/58503/farmacia-online-comprar-calcium-acetate-garantia-guatemala
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/order-generic-brevicon-5mg-where-to-order-norethindrone-acetate
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/351347
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vermox-sin-receta-con-seguridad
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/349642
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/zidovudine-combivir-comprar-envio-rapido-via-internet-portugal
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-keflex-cephalexin-500-mg-sin-receta-buen-precio
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-adcirca-sin-receta-urgente
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/melatonin-3mg-order-cheap-buying-melatonin-mexico-city
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=72082&qa_1=farmacia-comprar-valtrex-valacyclovir-entrega-r%C3%A1pida-uruguay
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/avanafil-dapoxetina-comprar-por-internet


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443 | 444 | 445 | 446 | 447 | 448 | 449 | 450 | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 | 456 | 457 | 458 | 459 | 460 | 461 | 462 | 463 | 464 | 465 | 466 | 467 | 468 | 469 | 470 | 471 | 472 | 473 | 474 | 475 | 476 | 477 | 478 | 479 | 480 | 481 | 482 | 483 | 484 | 485 | 486 | 487 | 488 | 489 | 490 | 491 | 492 | 493 | 494 | 495 | 496 | 497 | 498 | 499 | 500 | 501 | 502 | 503 | 504 | 505 | 506 | 507 | 508 | 509 | 510 | 511 | 512 | 513 | 514 | 515 | 516 | 517 | 518 | 519 | 520 | 521 | 522 | 523 | 524 | 525 | 526 | 527 | 528 | 529 | 530 | 531 | 532 | 533 | 534 | 535 | 536 | 537 | 538 | 539 | 540 | 541 | 542 | 543 | 544 | 545 | 546 | 547 | 548 | 549 | 550 | 551 | 552 | 553 | 554 | 555 | 556 | 557 | 558 | 559 | 560 | 561 | 562 | 563 | 564 | 565 | 566 | 567 | 568 | 569 | 570 | 571 | 572 | 573 | 574 | 575 | 576 | 577 | 578 | 579 | 580 | 581 | 582 | 583 | 584 | 585 | 586 | 587 | 588 | 589 | 590 | 591 | 592 | 593 | 594 | 595 | 596 | 597 | 598 | 599 | 600 | 601 | 602 | 603 | 604 | 605 | 606 | 607 | 608 | 609 | 610 | 611 | 612 | 613 | 614 | 615 | 616 | 617 | 618 | 619 | 620 | 621 | 622 | 623 | 624 | 625 | 626 | 627 | 628 | 629 | 630 | 631 | 632 | 633 | 634 | 635 | 636 | 637 | 638 | 639 | 640 | 641 | 642 | 643 | 644 | 645 | 646 | 647 | 648 | 649 | 650 | 651 | 652 | 653 | 654 | 655 | 656 | 657 | 658 | 659 | 660 | 661 | 662 | 663 | 664 | 665 | 666 | 667 | 668 | 669 | 670 | 671 | 672 | 673 | 674 | 675 | 676 | 677 | 678 | 679 | 680 | 681 | 682 | 683 | 684 | 685 | 686 | 687 | 688 | 689 | 690 | 691 | 692 | 693 | 694

Következő »