Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puzzle készítő progam

2011.02.23

Időről időre felbukkan az igény, hogy saját magunk által készített fotót szeretnénk interaktív táblán használni. Nagyon sokféle megoldás létezik, amit használhatunk. Nemrégen az interaktív táblás tanfolyamot végzettek csoportjában merült fel újra a kérdés, s ismét sok megoldás előkerült.

Itt most Seres Kata által küldött linken található online puzzlekészítő weboldalt mutatjuk be, hogy lehet, vagy hogy érdemes használni. Ezúton is köszönjük Katának!

Játsszunk egy kicsit...először is kiválasztottam egy festményt, ami kevés darabból áll. Ez fontos, mert ha tanórán és interaktív táblán szeretnénk használni, nem mehet el a 45 perces drága időnk mindenféle képrészletek húzgálására. Ez nyilván nagyobb darabokat is jelent a képünkön.

Kép

A tantárgy például lehet művészettörténet, de akár informatika is.

Kép

A puzzle mellett látható menüben: Image - képválasztás, hátha másikat szeretnénk. Ghost - az eredeti kép "szellemét" a háttérbe teszi, hogy a részeket csak rá kelljen illeszteni. Órán, attól függően, hogy mit szeretnénk pontosan segítségképpen bekapcsolhatjuk, a adiákok megnézhetik, s aztán kikapcsolás után összerakhatják. Ennek több darabból álló puzzle esetében van elsősorban jelentősége. Kb. így néz ki ezen kép esetében. Ha valaki tudja, már most megmondhatja, mi a festmény címe és ki a festő. Senki?

Kép

Akkor nézzünk még további funkciókat a menüből. Scatter - újra összekeveri a képünket. Ennek tanórán akkor van értelme, ha pl. két csoportban egymás után játszatunk valamit időre. pl. két diák nyelv óra, szavakat mond az egyik diák a másiknak a lecke szavaiból, a máésik, ahány szót tud, annyi puzzle darabot húzhat a helyére. Aztán fordítva, de ugyanazon a képen. A végén az időt nézik meg, hogy kinek mennyi idő alatt sikerült. Ha nem tudja a szavakat valamelyikük, akkor neki nyilván több idő, amíg eljut a teljes képig. A szavakat mondhatja az osztály illetve a tanár is.A keverésre mindig visszakérdez, hogy biztosan újra szeretné-e kezdeni a puzzle kirakását. A Yes lenyomása után nem lehet "visszacsinálni" az előző állapotot, így csak óvatosan vele!

Kép

 Ha kiraktuk a képet, akkor egy eredményjelző párbeszédablak gratulál nekünk, kiírja, hogy hány darabos puzzle-t mennyi ideig tartott kiraknunk.

Kép


Ha OK gombot lenyomtunk, akkor feltárul a teljes festmény...s nézzük csak itt a meglepetés, amit választottam festményt kicsit megváltoztatták. A hölgy ölébe egy laptopot tettek. Kérdés, mi az eredeti kép? Művész és kép címe. 

Kép

A képet a Jigsaw Planet festményekről szóló már korábban feltöltött képei közül választottam. 

 

Kép

A már feltöltött képeket, ha az Explore gombot lenyomjuk, többféleképpen is felfedezhetjük.

Kép

Last Created - legújabbak, Week's Most Played - a héten a legtöbbet játszottak, Total Most Played - mindeddig legtöbbet játszottak. Now Played - most játszott, Popular Tags - népszerű címkék alapján. (Én korábban itt választottam a festményeket, azaz a Paintings szót.)

Ha a Create gombot választjuk, akkor tudunk készíteni saját Puzzlet. Ehhez mindenekelőtt szükségünk van a képre, amit használni szeretnénk. Adni kell neki egy nevet, kiválasztani hány darabból készítjük, milyen alakja legyen, lehessen-e forgatni (rotation négyzetébe pipálni kell!), vagy csak vízszintesen és függőlegesen mozgathatjuk majd. Illetve a tags - címkét, vagy címkéket adni neki.

Kép

Ha mindezzel készen vagyunk, a Create gombot kell megnyomnunk!

-----------

Ha megtetszett ez a fajta megoldás, és sűrűn szeretnénk használni ezt a fajta puzzle készítési módot, érdemes regisztrálnunk rá. Jobb oldalt fent van egy Sign up felirat. Ezt kiválasztva a regisztrációhoz egy felhasználói névre van szükségünk, ami több, mint 4 karakter, az email címünkre, és a jelszóra, amivel majd be tudunk lépni.

Kép

Ekkor a regisztrálás után saját felületünk lesz. Amit a szokásos módon aktiválni kell először, egy levélben érkező aktiváló link lekattintásával. A levél így néz ki, s nem kell túl sokat várni rá.

 

Kép

A sárgával letakart linkre kell kattintani. Ezt írja ki, ha sikerült:

 

Your email has been confirmed successfully. Your account is active now. Thank you. You can sign in now

Ekkor a Sign in linknél be tudunk jelentkezni a megadott felhasználó nevünkkel és a jelszavunkkal.

A felületünkön beállíthatjuk a publikus és a privát puzzlejeinket. Érdemes a diákoknak szánt puzzle-eket a publikba tenni. Esetleg házi feladatnak is tehetünk nagyobb darabszámú Puzzle-t, nem árulva el a kép címét, tartalmát. Kémikus ismerősök, akár egy reakcióegyenletet odamásolhatnak, azzal a kérdéssel, hogy mit is látunk a "képen" - hiszen bármit feltehetünk kép formátumban! Akár szövegrészletet is. Csak a feltöltési formátumon van a hangsúly.

Én egy kb 2 MB-os saját fotómat tettem fel most mintának JPG formátumban volt.

Ha játszani szeretnél, klikk a képre!

 

Játék - interaktív táblára Puzzle

Az összes saját puzzlet megtalálhatjátok majd a saját nevetekkel jelzett felhasználó alatt. Mint nálam itt: http://www.jigsawplanet.com/andreabedo csak az anderabedo helyett az általad megadott lesz.

A korábban feltett kérdésem azonban komoly, milyen festmény van a laptop képével átalakítva. Az első helyes megfejtő egy interaktív tábla könyvet kap ajándékba! A helyes megoldást már tudom, de beletelt egy időbe, míg megtaláltam. Nos, tudja valaki? :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

fifa 15 скачать торрент на пк

(enatMups, 2018.03.10 11:34)

НАСТРОЕНИЕ ПРОСТО ПОДРЫВАЕ В ПРЯМОМ СМЫСЛЕ СЛОВА

---
в восторге, автору респект))))) скачать игру fifa 15 через торрент, скачать fifa 15 сезон 2016 2017 а также <a href=http://15fifa.ru/>ползунки fifa 15</a> скачать fifa 15 через торрент механики

fifa 15 moddingway 16 17 скачать

(enatMups, 2018.03.10 05:56)

Фигня

---
Я думаю, что Вы не правы. Я уверен. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM, пообщаемся. скачать fifa 15 от хаттаба, скачать fifa 15 на пк бесплатно и <a href=http://15fifa.ru/index.php?newsid=8>фифа 15 системные требования на пк</a> скачать бесплатно pc fifa 15 через торрент

fifa 15 скачать полная версия на русском

(exethvax, 2018.03.08 10:33)

По-моему это очевидно. Ответ на Ваш вопрос я нашёл в google.com

---
Хорошая вешь скачать fifa 17 ultimate team на пк, скачать бесплатно fifa manager 15 и <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/28-fifa-15-ultimate-team-by-ea-sports-v107-sportivnyy-simulyator-ios-511-rus.html>fifa 15 ultimate team ios скачать</a> fifa 15 скачать торрент pc 64 bit

fifa 15 rus скачать

(neythromtral, 2018.03.01 15:58)

Оххх буду зубрить новый талант

---
Ничего особенного. скачать fifa 15 без вирусов, скачать fifa 15 на pc без origin а также <a href=http://15fifa.ru/>фифа официальный сайт</a> fifa 15 moddingway mod скачать торрент

XEvil 4.0 is decoding 99% types of captcha

(LatonyaJat, 2018.02.18 22:23)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve any antibot CAPTCHA's.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Сколь стабильный онлайн ради форуме?

(Jerryalacy, 2018.02.17 18:56)

Привет! Кто палец онлайн для форуме?
Я вот сайт сделал :) <a href=http://dietonika.cf>http://icqdownload.tk/</a>

XEvil can solve 99% types of captcha

(MashausEce, 2017.12.14 02:11)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any antibot captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

BEST software for captcha breaking!

(MashausEce, 2017.12.13 22:18)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Tornado, earchquakes?! No, it is XEvil.

(MashausEce, 2017.12.10 21:54)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

sklep intymny

(Raxilmodi, 2017.06.02 15:29)

I feel like you could probably show a genre on how to make a great blog. This is fantastic! I have to say, what really catch us was your project. You sure know how to create your blog more than just a rant about an issue. Youve made it possible for people to connect. Good for anyone, because not that many people experience just what theyre doing.
see that <a href=http://nartyskleponline.pl/g1le>majesty okulary
</a>

coolminiprix logo bretzel auréole

(vdofKZ, 2017.05.31 23:08)


Bonjour,

Ballons gonflables pour fêter un anniversaire , en apparence d’animaux , ballons géants Super Mario , Batman , Superman , Les Minions , ou bien encore Mickey et Minnie , nous en avons vraiment pour tous les goûts et couleurs pour une déco de fête pleine de sensations pour les sacrés et grands bambins . Pour une déco originale rendez vous dans votre magasin le plus proche de chez vous ou faites consécutivement votre plein dans notre boutique en ligne .


<a href=https://www.coolminiprix.com/instrument-de-musique/16372-harmonica-4-modeles-13cm.html>destockage fleurs artificielles</a>
Merci

I recommend this website if you are looking for pre-construction condos in Toronto: http://www.condoprojects.ca/

(DavidCramy, 2017.05.17 23:29)

All Toronto condo projects are here: http://www.condoprojects.ca/

Test, just a testTest, just a test

(poittighet, 2017.05.07 04:54)

Нашел интересный сайт с возможностью просмотра фильмоа онлайн

(BrendanFeasy, 2017.04.30 11:26)

Нашел занятный сайт с возможностью просмотра фильмов онлайн и крайне много фильмов на сайте, делюсь им с вами, не благодарите)
<a href=http://kinozor.net>http://kinozor.net</a>
А так же на сайте есть раздел новинок за 2017 год
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/>http://kinozor.net/filmy-2017/</a>
А еще мне понравились эти кинофильмы
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/15862-nam-zdes-ne-mesto.html></a>http://kinozor.net/filmy-2017/15862-nam-zdes-ne-mesto.html
<a href=http://kinozor.net/filmy-2017/15701-jurassic-school.html>http://kinozor.net/filmy-2017/15701-jurassic-school.html</a>

Standards For Solutions In bitcoin

(BernardDak, 2017.04.17 03:20)

may be the way investors pay. They can straight make payments to numerous other folks with no transfer fee and without actually revealing who they are. Another worth mentioning could be the proven fact that it isn't probably be influenced by inflation rather than other trading options as a result of unchanging restriction on the number of Digital Currency Bitcoin, that is certainly 21 million.

<a href=http://kolo.fxlayer.net/>http://kolo.fxlayer.net/</a>

We choose not casually to each other

(RobertReids, 2017.03.14 03:24)

Try free video chat without registration, but if you suddenly get tired of the camera, simply turn it off and watch what other!

http://tinyurl.com/j59hxbq

Как достали такие продавцы

(Kavelwar, 2017.03.12 19:10)

Купил 4 года назад по одной вечной ссылке на сайте http://menetie.ru/ и http://housemilan.ru/ - спустя 4 года что я вижу: первый сайт вообще прекратил свое существование, вместо сайта где покупалась ссылка появился каталог говнорефератов. Второй сайт работает как и работал, но вечная ссылка снята. Не рекомендую никому иметь дело с владельцами этих сайтов.

Hi , I'm new to this site

(PhilipHiz, 2017.03.12 06:36)

Just watch <a href=https://www.youtube.com/watch?v=zKP9TOntsi4>This video</a> to avoid these scam stores that are betrothed in honesty card fraud.
variable3

Бывают же такие люди

(Gentov, 2017.02.26 23:15)

Админ сайта http://prosmibank.ru/ идиот!

homequest real estate wordpress theme

(AyLeomow, 2017.02.09 17:33)

this is the apropriate page to post my topic. So if it's a mistake then remove this topic - Az interaktiv tabla modszertana - Tartalom interaktiv tablara - Puzzle keszito progam.

The book itself contains 400 pages of valuable information about WordPress. It walks you through initial setup, design, security, and long-term maintenance. It also includes code snippets you can put into practice right away. Purchase comes with a lifetime subscription to the book—that means free updates—and free themes. <a href=https://themeforest.net/item/luster-the-biggest-real-estate-wordpress-theme/9719682?ref=AyLeo>real homes wordpress real estate theme 1.8 </a>Until that day comes, you can use this list to dive into WordPress for the first time, expand your skills, or keep on hand as reference should you need to look up something specific. But what I want to know now is what you think of the books listed above? Any of them particularly helpful to you? Perhaps more importantly, did I miss any books that you just can’t live without? I’d especially like to hear about those!

You can build a e-commerce/shop using the WooCommerce plugin without any problems, because the theme is WooCommerce ready wordpress real estate crm. And you can also create a multilingual portal, it is integrated and works perfect with WPML Multilingual Plugin wordpress real estate templates idx. <a href=https://themeforest.net/item/luster-the-biggest-real-estate-wordpress-theme/9719682?ref=AyLeo>6wunderkinder wordpress theme </a>The Luster wordpress real estate themes with idx broker have a Login/Register option that allow your visitors to register on your site and have a personal account info idx broker wordpress themes. The users menu will contain links as: responsive idx wordpress theme, Add Property, Personal Properties, free idx wordpress theme, Edit Profile, real estate idx wordpress themes and etc. You can also close the registration, in this case only the administrator will have the option to publish new properties. Wordpress theme idx integration.

Read more - real homes wordpress real estate theme 1.6
<a href=https://themeforest.net/item/luster-the-biggest-real-estate-wordpress-theme/9719682?ref=AyLeo>real estate wordpress theme 2015</a>