Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virtuális séták interaktív táblán

2010.05.08

Egyre elterjedtebbek a weben is azok az alkalmazások, amikor a számítógépeink előtt ülve bejárhatunk olyan tereket, melyek tőlünk távol vannak.Ha nemcsak a számítógépünk  képernyőjében gondolkodunk, hanem interaktív táblánk felületében is, akkor ezeket a virtuális sétára lehetőséget biztosító szolgáltatásokat pillanatok alatt több tantárgyhoz is tudjuk illeszteni.

Elég csak annyit mondanom, hogy Füvészkert, s máris több ötletünk lehet, hogy lehetne diákjainknak megmutatni egy olyan helyet, melyet nem biztos, hogy tanórán van lehetőségünk a valóságban meglátogatni, például, mert távol van tőlünk és a 45 perces óránkban nem tudjuk megtekinteni, s visszaérni intézményünkbe.

Bolyonghatunk együtt a diákjainkkal, de adhatunk feladatot is, például: Keresd meg a  füvészkertben a szobrot, olvasd el, a szoborba, kinek a neve van vésve, s derítsd ki, hogy ő kicsoda! A virtuális séta eléréséhez kattintsunk a képre!

 

Virtuális séta a Füvészkertben

A navigációs eszközök alul találhatóak, így kisebbekkel is kipróbálhatjuk, hogy kell egy virtuális térben mozogni.

 

Tehetünk látogatást virtuálisan Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában, ha az alábbi képre kattintunk, az oldalon kiválaszthatjuk, mit szeretnénk megnézni. (Mi most a Széchenyi tér panorámáját választottuk, azért ezt a képet láthatjuk)

 

Virtuális séta Pécsett

 De természetesen tehetünk virtuális sétát az Országházban, ehhez semmi más nem kell tenni, csak kattintsunk a következő alaprajzra:

 

Virtuális séta a Parlamentben!

Vizuális kultúra (rajz), történelem, de akár osztályfőnöki órán egy kirándulás előkészítéséhez is remek lehetőség a Feszty-körkép panoráma képének közös megtekintése.

 

Kép

http://www.budapest360.hu/feszty_panoramahu.htm

Angol nyelvet tanítóknak kiváló lehetőségeket biztosít a következő honlap: (QuickTime szükséges hozzá!)

 

www.britishtours.com/360/

A Stonhenge, és még sorolhatnánk, hány híres hely megtalálható az oldalon, azonban, ha Oxford témaköréhez érkezünk, érdemes ismerni a következő weboldalt, ugyanis itt egy Google térkép van úgy felhasználva, hogy azok a helyek, melyekről 360 fokos panorámakép készült, jelölve vannak a térképen, az adott ponton állva körbe tudunk nézni, s közben a jobb alsó sarokban az utcatérképen is tudjuk követni, hol járunk éppen! Kipróbálásához kattintsunk a képre (melyen épp a Trinity  College belső udvarán állunk!)

 

Oxford virtuális séta

 De ha nemcsak városokban gondolkozunk, hanem építészetben is, akkor javaslom megismerni a Magyar Nemzeti Bank sétáját is, melyet hangos szöveggel is kiegészítettek, így sok új információt is megtudhatunk sétánk során! Az elhangzó szöveg alul olvashatóak is, vagy kijelölve akármilyen dokumentumunkba másolhatjuk a szöveget, vagy egy részét.

 

Virtuális séták a Magyar Nemzeti Bankban

 Ha kémia órán szeretnénk felhasználni, kérdezhetjük, hogy Mit csinálhattak az épületen magnéziumfluáttal?

Hogy pedagógusként ne kelljen sokáig keresni, eláruljuk: "A homlokzat kőanyaga Erdélyből származik, amelyet elkészültét követően magnéziumfluáttal mosták le, ezáltal növekedett fagyállósága és így nyerte el meleg, sárgásbarna színét."

Azt hiszem sikerült igazolnunk, hogy lehet ezeket a virtuális sétákat elég sok tantárgyhoz illeszteni, s ha a diákjainknak bemutatjuk a lehetőséget, a következő alkalomra már ők fognak jó virtuális séta linkeket mutatni nekünk!

A hozzászólásokban szeretettel várjuk újabb, de mindenképpen ki is próbált virtuális séták linkjeit! Köszönjük őket előre is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.